IGP Vedella dels Pirineus Catalans

IGP
IGP Vedella dels Pirineus CatalansIGP Vedella dels Pirineus CatalansIGP Vedella dels Pirineus CatalansIGP Vedella dels Pirineus CatalansIGP Vedella dels Pirineus Catalans

IGP Vedella dels Pirineus Catalans

La vedella pirinenca

Tornem als Pirineus per descobrir IGP Vedella dels Pirineus Catalans. Les vaques i els vedells es crien en règim extensiu o semi extensiu, on l’alimentació de base són les pastures que sens dubte influeixen en les característiques de la seva carn, reputada per la seva tendresa i qualitat diferencial.

Zona de producció i elaboració: comarques pirinenques i prepirinenques.

Races: vedells i vedelles de la raça bruna dels Pirineus, així com els de la Charolais i la Limousine i els encreuaments entre ells.

Característiques: les cries creixen a l’aire lliure i mamen de la mare un mínim de quatre mesos, alimentació que es complementa amb herba de pastura. Posteriorment, l’engreix es fa a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses. El color de la carn va de rosat a vermell brillant, i el del greix, de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix intramuscular. La maduració de set dies, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat.

Partida Sant Esteve, 6

La Seu d'Urgell - 25700 (Lleida)

+34 973 35 39 84

igp@vedellapirineus.cat

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto