DOP Oli de l’Empordà

DOP
DOP Oli de l’EmpordàDOP Oli de l’EmpordàDOP Oli de l’Empordà

DOP Oli de l’Empordà

Varietats úniques, per uns olis únics

Els olis d’oliva d’aquesta DOP es caracteritzen per la seva excel·lent qualitat i per una singularitat clara: la seva complexitat aromàtica. Cosa que ve determinada per les varietats tradicionals de la zona i, des de la seva introducció a final del s. XX, l’arbequina. Hi ha constància documental del conreu de l’arbequina a l’Empordà des del s. XVIII, amb oliverars d’aquesta època.

Zona de producció i elaboració: comarques de l'Alt Empordà i del Baix Empordà, així com alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany.

Varietats: a partir de les varietats autòctones de l’Empordà -l’argudell, el corivell i la Llei de Cadaqués-, i arbequina.

Característiques: olis d’oliva verge extra límpids, transparents, sense vels ni terbolesa si es comercialitza filtrat. Són olis molt agradables al paladar, gustosos i aromàtics. Lleugerament astringents amb un amargor i una picantor en equilibri amb l’afruitat. Així com una complexitat aromàtica notable en la qual s’aprecien aromes que recorden l’ametlla, la nou verda, els anisats, el fonoll, la carxofa i a vegades el tomàquet.

Avinguda Salvador Dalí, 98 baixos
Figueres - 17600 (Girona)
+34 972 672 249
info@oliemporda.cat

Empordalia, SCCL

Ctra. de Roses a Pau, s/n - Pau           
Ctra. de Roses, 3 – Vilajuïga
Pau - 17494 / 17493 Vilajuïga (Girona)
Tel. +34 972 53 01 40 (Pau)
Tel. + 34 972 53 00 43 (Vilajuïga)
info@empordalia.com

Visita'ns

Trull Ylla, S.L.

Carrer Espolla 26,
17761 - Cabanes (Girona)
Tel. +34 972 50 59 80
info@trull-ylla.cat

Visita'ns

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto