Diumenge 23 de novembre va tancar les portes la primera edició del Mercat de l’Oli Nou de Barcelona, que durant tot el cap de setmana va convertir la Plaça Catalunya en un aparador de l’excel·lència de l’oli d’oliva verge extra català. L’esdeveniment va oferir als visitants una experiència completa amb tastos, cultura oleícola i demostracions culinàries.
Més de 50 productors de 21 comarques van mostrar les primeres premsades de la temporada, amb especial protagonisme dels olis amb Denominació d’Origen Protegida: DOP Siurana, DOP Les Garrigues, DOP Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre – Montsià i Oli de l’Empordà. Les DOPs catalanes hi van jugar un paper central, explicant als visitants la riquesa i diversitat dels territoris productors.
La Federació Catalana DOP-IGP va comptar amb un estand propi, que va reunir productors de tot Catalunya sota segell de qualitat, oferint al públic l’oportunitat de descobrir i tastar productes certificats que representen el patrimoni gastronòmic català. A més de la venda d’olis, el mercat va comptar amb una aula de cuina amb xefs de renom com Ada Parellada, Iolanda Bustos i Oriol Balaguer, que van maridar els olis nous amb plats creatius i tradicionals, posant en valor les aplicacions culinàries de l’“or líquid” català.
Més informació: www.mercatolinou.cat
