La cuina catalana va ser la protagonista al Festival de Cinema de Sant Sebastià, en el marc de la secció Culinary Zinema, que combina cinema i gastronomia a través de pel·lícules centrades en el món de la cuina, la cultura alimentària, els productors i les històries humanes vinculades al menjar.
La Federació Catalana DOP-IGP hi va participar amb una mostra de productes amb segell de qualitat, oferint a gairebé 400 personalitats del món institucional, cultural i empresarial un tast de la riquesa gastronòmica catalana. Entre els productes presents hi havia olis d’oliva verge extra (DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre – Montsià i Oli de l’Empordà), DOP Pera de Lleida, IGP Poma de Girona, llonganissa de Vic, Pa de Pagès Català, IGP Torró d’Agramunt i formatges de l’Alt Urgell i la Cerdanya. La iniciativa s’emmarca dins la distinció Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i va posar de relleu com els productes amb DOP i IGP són un element essencial de la gastronomia catalana, alhora que contribueixen a la projecció internacional de la cultura alimentària del territori.