IGP Calçot de Valls

IGP
IGP Calçot de VallsIGP Calçot de VallsIGP Calçot de VallsIGP Calçot de VallsIGP Calçot de VallsIGP Calçot de Valls

IGP Calçot de Valls

Producte celebrat i de celebració

El calçot de Valls és una ceba tendra, blanca i dolça que, rostida a la brasa i acompanyada de salsa de calçot és la base de la calçotada, una de les celebracions més populars de Catalunya.

Zona de producció: comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.

Varietats: cebes procedents de l’espècie d’Allium cepa L. de la varietat blanca gran tardana de Lleida.

Característiques: els calçots es conreen seguint unes pràctiques de cultiu tradicionals que duren gairebé un any. La varietat blanca gran tardana de Lleida destaca especialment per la seva dolçor i per la mida i el nombre de calçots obtinguts per ceba, habitualment de 4 a 7. Els calçots de Valls tenen una llargada de cama blanca de 15 a 25 cm i un diàmetre, mesurat a 5 cm de l’arrel, entre 1,7 i 2,5 cm.

Plaça del Carme, 9

Valls - 43800 (Tarragona)

+34 977 60 90 83

info@igpcalcotdevalls.cat

Notícies

Notícies

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto