35.000 persones participen a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

31.01.2023

El diumenge 29 de gener, unes 35.000 persones van desplaçar-se a la capital de l’Alt Camp, per gaudir de la tradicional Festa de la Calçotada. Els assistents, procedents d’arreu de Catalunya i l’Estat i també procedents d’altres nacionalitats (Taiwan, Japó, Pequín, Anglaterra, França, Andorra, entre d’altres) han passejat per les places i carrers i han gaudit de l’amplia programació d’activitats culturals i gastronòmiques. Segons la Comissió organitzadora s’han assolit xifres de públic prèvies a la pandèmia.

Entre les activitats destaquen, d’una banda, la 35ª edició del Concurs de cultivadors de calçots que promou i posa en valor la feina dels productors i productes que formen par de la IGP Calçot de Valls. El primer premi d’aquest concurs va ser per Dani Rovira, de Torredembarra, i Castells Fruits de Castellvell i Germans Blanch d’Altafulla van ser el segon i tercer premiats d’aquest certamen. L’accèssit a la mota de calçots més grossa va ser per Castells Fruits, amb una mota de fins a 21 calçots, 19 dels quals aprofitables per la comercialització amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida.

D’altra banda, el Concurs de menjar calçots el va guanyar el barceloní Adrià Wegrzyn, al menjar-se 221 calçots (o 3.135 grams). Seguit per Ramón Caballero, també de Barcelona, amb 215 calçots (2.440 g) i Jordi Oller, de Vilafranca del Penedés amb 375 calçots (2.280 g). Tots tres van rebre obsequis patrocinats per Salses Fruits i Castell d’Or, així com un lot de vins de la DO Tarragona i un joc del calçot de IGP Calçot de Valls.

En el cas del Concurs de Salsa de la calçotada va premiar la reusenca Andrea Cabrera en la primera posició i Jordi Rovira i Eva Alcázar, tots dos vallencs, en segona i tercera posició, respectivament.

Finalment destacar que durant la jornada es van preparar unes 2300 degustacions a l’espai habilitat, per primera vegada, al pàrquing de la Cooperativa Agrícola. Una degustació que, edició darrera edició, es va consolidant com un dels grans actes de la Festa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto