El dissabte 21 d’octubre, al jardí de l’Estació Enològica de Reus va tenir lloc la Festa de l’Avellana, organitzada per la DOP Avellana de Reus, que va cloure amb èxit de participació de públic i amb el lliurament dels Premis DOP Avellana de Reus. L’esdeveniment, que enguany celebra la seva segona edició, té com a objectiu reivindicar la importància del cultiu d’aquesta fruita seca i de la pagesia al nostre territori.
Des de tallers infantils fins a tast de vermut i avellanes, passant per showcookings, la fira de productes elaborats amb avellana i actuacions musicals i vinculades al bestiari tradicional, durant tot el dia van haver-hi activitats adreçades a públics ben diversos. Entre aquests destaca el lliurament dels Premis DOP Avellana de Reus que es concedeixen en les categories de Comunicació, Empresa i Innovació, Científic, Turisme i Gastronomia per reconèixer a persones i empreses que contribueixen a la difusió i divulgació del sector de l’avellana en tots els seus àmbits i apropen aquest producte a la ciutadania.
Enguany, durant la segona edició d’aquests premis, es va premiar la professora i escriptora Fina Anglès, en la categoria de Turisme i Gastronomia; el Forn Sistaré, com a Empresa i Innovació; Joan Gamundi, perit agrari i especialista en el cultiu de l’avellaner, en la categoria d’àmbit Científic, i la cuinera i escriptora reusenca Mariona Quadrada, en la de Comunicació. També es va lliurar una Menció Honorifica al grup de rock català Els Pets per la seva cançó “Menja avellanes”, publicada l’any 1992.