Els olis DOP suposen el 30% de les vendes de productes catalans amb segell DOP-IGP de Caprabo

28.06.2023

Amb l’objectiu de seguir fomentant el coneixement i el consum dels productes DOP-IGP, Caprabo i la Federació Catalana DOP-IGP han renovat el seu compromís de col·laboració. El President de la Federació, Josep Pere Colat, i el responsable de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, han formalitzat, avui, l’acord que mantenen des del 2015, en una trobada que ha tingut lloc al supermercat Caprabo del centre comercial L ́Illa Diagonal de Barcelona.

Caprabo és el supermercat català amb més nombre de referències DOP-IGP a les seves botigues, un total de 65. Aquests productes, identificats amb el segell europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), suposen el 8% de tota l’oferta de proximitat de la companyia. 

De tots els productes amb segells DOP i IGP catalans que ven Caprabo, l’oli DOP suposa el 30% de les vendes. El segueixen l’arròs, amb un 20%, i els productes lactis (mantega i formatge), amb un 19%. Un altre gran bloc de vendes de productes amb segell de qualitat DOP-IGP és la fruita (poma, pera i cítrics), amb un 18% del total de les vendes.

 

El president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat, reconeix que “des de la Federació Catalana DOP – IGP es treballa intensament en la promoció i consolidació d’aquests segells al nostre territori, perquè els consumidors descobreixin i gaudeixin d’aquests productes amb prestigi i tradició reconeguts, que són garantia de qualitat. I destaca que “la col·laboració amb Caprabo és molt important per la seva aposta per donar a conèixer l’ampli ventall de productes existents a Catalunya amb DOP i IGP per mitjà de diferents accions. Aquest tipus d’iniciatives ens ajuden a apropar els aliments amb aquests segells de qualitat a les llars catalanes”. 

Per la seva banda, el responsable de Proximitat a Caprabo, Fernando Tercer, explica que “els productes DOP-IGP compten amb una gran acceptació entre els nostres clients, que valoren molt positivament la seva qualitat i origen pròxim. El nostre compromís amb la Federació Catalana DOP-IGP, ens ajuda a seguir oferint als nostres clients el millor de les comarques catalanes”. I afegeix que “l’aposta de Caprabo per la producció de proximitat és contundent. Des que llancem el Programa de Proximitat per Comarques treballem per augmentar la presència dels productes de proximitat als nostres supermercats. Al llarg de 2022, vam augmentar les vendes, registrant una facturació de més de 36 Mill€ en aquest apartat, i el nostre objectiu és continuar avançant en aquesta línia”.

Segell europeu de qualitat DOP – IGP

Els segells de qualitat europeus Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) s’atorguen a aliments que es produeixen en un territori determinat, amb unes característiques ambientals úniques. Compleixen amb unes exigències de producció i transformació reconegudes per Consells Reguladors, un fet que aporta qualitat diferenciada, tradició i origen proper. 

A Catalunya hi ha inscrites un total de 12 DOP i 12 IGP i és, després d’Andalusia (33 DOP-IGP), la comunitat autònoma amb major nombre de productes reconeguts amb aquests segells de qualitat. 

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto