Una quarantena de restaurants distingits per la seva fidelitat a l’oli DOP Siurana

22.09.2025

El passat 22 de setembre, la DOP Siurana va homenatjar els restaurants que han mostrat fidelitat durant anys als seus olis d’oliva verge extra. L’acte, titulat De llum i sabor, es va celebrar al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata de Reus, en el marc de l’any de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Es van convidar més de 250 restaurants de Catalunya i Andorra, dels quals una quarantena van assistir a l'acte per recollir una litografia commemorativa, obra de la dissenyadora gràfica Cristina Lavilla.

L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i pel president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, i va incloure una conferència del xef del restaurant Disfrutar, Eduard Xatruch, originari de Vila-seca. Xatruch va parlar sobre la importància de l’oli d’oliva verge extra a la cuina i va presentar algunes de les creacions del seu restaurant en què l’oli és un ingredient essencial, i va mostrar com aquest producte de qualitat potencia sabor i textures en la gastronomia contemporània.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto