El passat 22 de setembre, la DOP Siurana va homenatjar els restaurants que han mostrat fidelitat durant anys als seus olis d’oliva verge extra. L’acte, titulat De llum i sabor, es va celebrar al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata de Reus, en el marc de l’any de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Es van convidar més de 250 restaurants de Catalunya i Andorra, dels quals una quarantena van assistir a l'acte per recollir una litografia commemorativa, obra de la dissenyadora gràfica Cristina Lavilla.
L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i pel president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, i va incloure una conferència del xef del restaurant Disfrutar, Eduard Xatruch, originari de Vila-seca. Xatruch va parlar sobre la importància de l’oli d’oliva verge extra a la cuina i va presentar algunes de les creacions del seu restaurant en què l’oli és un ingredient essencial, i va mostrar com aquest producte de qualitat potencia sabor i textures en la gastronomia contemporània.
Una quarantena de restaurants distingits per la seva fidelitat a l’oli DOP Siurana
22.09.2025