Durant el mes de novembre, la Federació Catalana DOP-IGP ha participat en dues jornades gastronòmiques organitzades per la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu de posar en valor els productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i de promoure la riquesa gastronòmica del territori.
El 11 de novembre, a Salou, es va celebrar la primera jornada, que va comptar amb la participació de diversos productors agroalimentaris. Els assistents van poder gaudir d’una taula rodona amb professionals del sector i de demostracions de cuina a càrrec dels xefs Pep Moreno i Rafel Múria, que van posar en valor la creativitat i el talent del territori. La jornada va evidenciar la importància de donar visibilitat als productes certificats i al paper que tenen dins de la gastronomia catalana.
Posteriorment, el 25 de novembre, a La Ràpita, va tenir lloc una segona jornada centrada en la innovació culinària. Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, va conduir una sessió sobre les noves tendències en gastronomia i restauració, explicant com la creativitat i la tecnologia poden transformar els productes i les experiències gastronòmiques.
Durant aquesta jornada, una taula rodona amb Josep Pere Colat, president de la Federació Catalana DOP-IGP, experts del sector i xefs reconeguts va reflexionar sobre el futur dels productes amb qualitat diferenciada i la seva projecció dins i fora de Catalunya. Les marques amb segell DOP i IGP expositores van tenir l’oportunitat de presentar els seus productes, i els xefs amb estrella Michelin Fran López i Vicent Guimerà van tancar la jornada amb un showcooking memorable, que va omplir la sala d’aromes, creativitat i sabor.
