‘Gastrosàvies’ un projecte per preservar la cuina tradicional catalana

26.11.2025

El passat 26 de novembre, el complex Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages va acollir la gran trobada del projecte Gastrosàvies, una iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb el suport de la Fundació Alícia, destinada a preservar i transmetre la cuina tradicional catalana a les noves generacions.

L’acte final va reunir participants, experts gastronòmics i cuiners, posant en valor el coneixement culinari transmes des de les nostres àvies i els sabers populars del territori. Durant la jornada, es van realitzar demostracions, tallers i xerrades, amb l’objectiu de promoure la divulgació dels productes locals i les receptes tradicionals que configuren el patrimoni gastronòmic català.

En aquesta ocasió, la trobada va comptar amb la presència de Josep Pere Colat, president de la Federació Catalana DOP-IGP, que va destacar la importància de combinar tradició i qualitat. La seva participació va reforçar el compromís de la Federació amb la defensa i promoció de les produccions amb segell de qualitat del país, així com amb la preservació de la cuina catalana com a part essencial de la nostra identitat cultural.
(Foto: Generalitat de Catalunya)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto