El passat 26 de novembre, el complex Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages va acollir la gran trobada del projecte Gastrosàvies, una iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb el suport de la Fundació Alícia, destinada a preservar i transmetre la cuina tradicional catalana a les noves generacions.
L’acte final va reunir participants, experts gastronòmics i cuiners, posant en valor el coneixement culinari transmes des de les nostres àvies i els sabers populars del territori. Durant la jornada, es van realitzar demostracions, tallers i xerrades, amb l’objectiu de promoure la divulgació dels productes locals i les receptes tradicionals que configuren el patrimoni gastronòmic català.
En aquesta ocasió, la trobada va comptar amb la presència de Josep Pere Colat, president de la Federació Catalana DOP-IGP, que va destacar la importància de combinar tradició i qualitat. La seva participació va reforçar el compromís de la Federació amb la defensa i promoció de les produccions amb segell de qualitat del país, així com amb la preservació de la cuina catalana com a part essencial de la nostra identitat cultural.
(Foto: Generalitat de Catalunya)
