El passat 3 de juliol, les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) catalanes d’oli d’oliva verge extra van tenir un paper destacat en la Jornada Tècnica: 'Els Olis de Catalunya, resultats campanya 24-25', organitzada per l’IRTA i celebrada a Mas Bové, a Constantí. L’esdeveniment va esdevenir un punt de trobada per al sector oleícola català, amb l’objectiu d’analitzar l’estat actual i futur de la producció d’oli de qualitat al territori. Durant la jornada, es van presentar les dades de qualitat de l’oli d’oliva verge extra corresponents a la campanya 2024–2025, així com els avenços del Pla de l’Oli, impulsat fa tres anys amb l’objectiu de millorar la competitivitat, el reconeixement i la projecció internacional del sector.
També es va donar a conèixer la primera convocatòria dels premis als millors OOVE de Catalunya, i es van anunciar novetats per a la pròxima edició, com l’ampliació de les categories i un enfocament més formatiu. En aquest sentit, es va presentar també una nova línia de formació específica per a professionals, que vol donar resposta a les necessitats actuals del sector. Un dels moments més destacats de la jornada va ser l’exhibició d’aplicacions culinàries dels olis en cuina experimental, i la degustació final de cinc platets inspirats en cadascuna de les cinc DOP catalanes d’oli i elaborats amb productes de quilòmetre zero. Les DOP participants van ser: DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre – Montsià i Oli de l’Empordà. L’acte també va comptar amb una barra extensa d’olis, on els assistents van poder tastar i comparar la diversitat d’aromes, sabors i textures que caracteritzen els olis d’oliva verge extra catalans amb DOP.
Les DOP catalanes d’oli protagonitzen una jornada tècnica de l’IRTA
3.07.2025