Del 8 a l’11 de maig de 2025, la plaça de Catalunya de Barcelona va acollir una nova edició del Tast a la Rambla, una de les cites gastronòmiques més esperades de l’any. En aquest marc festiu i popular, la Federació Catalana DOP-IGP hi va tenir un paper destacat en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i Prodeca, donant a conèixer cinc joies del patrimoni oleícola amb Denominació d’Origen Protegida (DOP). Els visitants van poder descobrir i degustar l’excel·lència dels olis d’oliva verge extra catalans, amb la presència de cinc DOPs representatives del territori: DOP Siurana, DOP Les Garrigues, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l’Empordà. Durant els quatre dies, s’hi van oferir tastos, demostracions culinàries i maridatges, apropant al públic les particularitats de cada oli, des de les seves aromes i textures fins al seu vincle amb la terra i la cultura mediterrània. (Fotografia: Tast a la Rambla)
Les DOP catalanes de l'oli brillen al Tast a la Rambla de Barcelona
8.05.2025