La DOP Avellana de Reus ha celebrat una nova edició de l’Avellana Tour, una jornada divulgativa pensada per donar visibilitat a l’avellana i al seu entorn productiu, gastronòmic i industrial. El passat 7 de maig, influencers gastronòmics, cuiners i productors locals van compartir una jornada que va posar en relleu la qualitat i la versatilitat d’aquest fruit emblemàtic del territori. Els assistents van recórrer cultius d’avellaners de secà i de regadiu, guiats per pagesos que van explicar el valor agrícola i mediambiental del conreu. A més, es van oferir tastos d’avellanes crues i torrades i degustacions de productes elaborats amb avellana, tant en elaboracions dolces com salades, fetes amb productes de proximitat. Paral·lelament, els dies 10 i 17 de maig es van celebrar els Tastos d’Avellanes al Camp, una activitat oberta al públic en què prop de 100 persones van poder viure una experiència immersiva entre avellaners, tastar diferents elaboracions i conèixer de primera mà el treball de la DOP. Amb propostes com aquestes, la DOP Avellana de Reus reforça la seva aposta per la divulgació, la posada en valor del producte de qualitat i el suport al territori, generant vincles entre el camp, la cuina i la ciutadania. (Fotografia: DOP Avellana de Reus)
L’Avellana Tour 2025 apropa la DOP Avellana de Reus a cuiners, influencers i públic amant del territori
10.05.2025