La Llonganissa de Vic, un dels productes amb Identificació Geogràfica Protegida (IGP) més reconeguts del país, va centrar el programa Qui cuina avui? emès el passat 17 de juny a la Xarxa de Comunicació Local. El format, conduït per la periodista Clara Tena i enregistrat al Mercat de la Boqueria de Barcelona, està dedicat a la divulgació de receptes senzilles i ràpides, tot posant en valor els productes de proximitat i la cuina catalana.
En aquesta ocasió, el programa va comptar amb la participació d’un representant de la IGP Llonganissa de Vic, que va introduir el producte i va destacar-ne les qualitats i singularitats. La cuinera Susanna Aragón va ser l’encarregada d’elaborar la recepta, acompanyada de la xef i estilista gastronòmica Eva Hausmann, convidada especial del capítol. El plat escollit per a l’ocasió van ser uns dumplings farcits de Llonganissa de Vic, una proposta creativa que fusiona la cuina catalana amb tocs d’inspiració asiàtica, i que posa en relleu la versatilitat d’aquest embotit tradicional. Amb aquest episodi, Qui cuina avui? continua amb la seva aposta per promocionar el producte local i donar veu a elaboradors i cuiners de tot el territori, mostrant com la gastronomia catalana pot reinventar-se sense perdre les arrels.
+ Mira el programa des d'aquest enllaç