La IGP Llonganissa de Vic al còctel del XVè aniversari de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni de la Humanitat

17.11.2025

El passat 17 de novembre, la Fundació Joan Miró de Barcelona va acollir la celebració del XVè aniversari de la declaració de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. L’acte va comptar amb la participació del president de la Fundació Dieta Mediterrània i conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, qui va posar en relleu la importància de la Dieta Mediterrània com a model de vida saludable, sostenible i arrelat en la tradició cultural dels pobles del Mediterrani.

La jornada va incloure ponències sobre el valor cultural i econòmic de la Dieta Mediterrània, la seva presència en la gastronomia, l’art i la cultura, així com la signatura d’adhesió al projecte Med Diet Go, orientat a impulsar la Dieta Mediterrània com a motor de desenvolupament sostenible en les comunitats rurals del Mediterrani.

La celebració va culminar amb una actuació especial dels Castellers de Vilafranca, que van aixecar un pilar simbòlic en homenatge al caràcter col·lectiu, la cohesió social i la transmissió intergeneracional que defineixen la Dieta Mediterrània com a patrimoni viu.

Durant el còctel mediterrani, ofert als 150 convidats, els assistents van poder degustar la IGP Llonganissa de Vic, reafirmant el seu compromís amb la difusió del patrimoni culinari català i mediterrani, reconegut com a referent de qualitat i autenticitat arreu.
(Foto: IGP Lloganissa de Vic)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto