El passat 5 de maig, la Casa de Salvament de Sant Feliu de Guíxols va acollir la jornada “Comunicadors i sector primari: Caminant junts pel futur agroalimentari”, una iniciativa impulsada per La Gastronòmica, amb la col·laboració de la Federació Catalana DOP-IGP, amb l’objectiu de connectar comunicadors, influencers gastronòmics i divulgadors agroalimentaris amb representants del sector i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L’acte va comptar amb la presència del conseller Òscar Ordeig i el seu equip, i es va estructurar al voltant d’un taller de cuina en viu i un dinar-degustació amb productes de proximitat, on la IGP Llonganissa de Vic va tenir un paper destacat, junatment amb la DOP Avellanes de Reus, la DOP Arròs del Delta de l'Ebre, la DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, la IGP Pa de Pagès Català i les cinc DOP catalanes de l'oli (Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà). Els productes van ser presentats i inclosos com a part de l’oferta gastronòmica del dia, consolidant-se com un referent de qualitat, territori i identitat gastronòmica dins de l’escena agroalimentària catalana. La jornada va servir per reforçar els vincles entre el sector primari i els nous canals de comunicació i prescripció gastronòmica, tot posant en valor el paper dels productes amb segell de qualitat diferenciada. (Fotografia: IGP Llonganissa de Vic)
La IGP Llonganissa de Vic a la jornada de “Comunicadors i sector primari: Caminant junts pel futur agroalimentari”
5.05.2025