Del 17 al 29 de setembre, Lleida ha acollit la Fira MOS, una iniciativa que recupera i actualitza l’esperit de la històrica Fira de Sant Miquel, instaurada el 1232 quan el rei Jaume I. L’objectiu del certamen ha estat situar Lleida com un gran aparador agroalimentari de Catalunya i posar en valor productes de qualitat amb DOP i IGP. Durant la fira, diversos consells reguladors han presentat els seus productes amb segell de qualitat. Entre les activitats destacades, ha destacat el showcooking i degustació amb IGP Torró d’Agramunt del xef Sergi Aritzeta del restaurant El Truc d’Agramunt que ha servit per mostrar com aquest producte pot inspirar creacions gastronòmiques innovadores. A més, s’han proposat tastos i demostracions de cuina amb DOP Les Garrigues, que han permès als assistents descobrir les diferents varietats i usos de l’oli d’oliva verge extra en la cuina catalana i en receptes creatives. El dilluns 29 de setembre, els visitants han pogut preparar el seu propi 'Mos de Pera’, una recepta amb DOP Pera de Lleida que s’ha servit a l’estand de l’Ajuntament de Lleida. La innovació i l’agricultura han estat els eixos centrals de la Fira amb activitats que han fet descobrir els productes autòctons de la demarcació i la seva vinculació amb la tradició i la modernitat.
La Fira MOS actualitza l’esperit de la històrica Fira de Sant Miquel amb productes DOP i IGP
29.09.2025