La Fira de l’Oli i la Mediterrània de Santa Bàrbara reafirma la força del sector oleícola

16.11.2025

Del 14 al 16 de novembre, Santa Bàrbara (Montsià) va celebrar la 29a edició de la Fira de l’Oli i la Mediterrània, un certamen que va reunir més de vuitanta expositors i prop de 15.000 visitants, i que s’ha consolidat com una de les fires agroalimentàries de referència a les Terres de l’Ebre.

El programa va incloure demostracions de cuina en directe, com la del televisiu Arnau París; el V Concurs de Tast d’Olis Novells; xerrades tècniques; concursos de minixefs i allioli; actuacions musicals i culturals; i les activitats de les Gastrosàvies.
Un dels moments més celebrats va ser l’activitat organitzada per la Federació el dissabte a la tarda: un maridatge musical amb productes DOP-IGP de Catalunya i vins de proximitat, acompanyat de la música en directe del duet Marta i Gregori. L’acte va exhaurir totes les places disponibles, penjant el cartell de “Entrades venudes” i demostrant l’interès creixent del públic per les experiències gastronòmiques vinculades al territori.

De fet, la Federació Catalana DOP-IGP va disposar d’un estand propi que va permetre donar visibilitat a la diversitat i la qualitat dels productes catalans amb segell d’origen, especialment l’oli de la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, que va tenir un protagonisme destacat al llarg del cap de setmana.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto