La Federació Catalana DOP IGP col·labora en la nova ‘Guia Augusta’

5.11.2025

La Federació Catalana DOP IGP ha col·laborat en la publicació de la nova Guia Augusta 2025-2026, editada per Cossetània Edicions, una obra que recull la referència de més de dos-cents restaurants d’arreu del país reconeguts per la seva excel·lència en la cuina catalana. El volum posa en relleu establiments que destaquen per la seva expertesa en la cuina tradicional, popular i també en les propostes més innovadores, configurant un retrat ampli i actualitzat del panorama gastronòmic del territori.

La guia neix amb la voluntat de difondre, defensar i promoure el patrimoni gastronòmic de Catalunya, reivindicant aquells restauradors que estimen, preserven i projecten la cuina catalana en totes les seves formes i que tenen els productes amb amb segell de qualiatat DOP IGP coma referent. Es tracta d’una obra dirigida per Pep Nogué, xef de referència de la Federació, juntament amb Pep Palau i Òscar Gómez, tres noms de pes en la divulgació i el pensament gastronòmic del país.

La Guia Augusta és hereva d’una secció de recomanacions que va néixer el 2018 al programa de Catalunya La Fonda de Catalunya Ràdio, patrocinat per la Federació. Amb el temps, la secció s’ha consolidat com una referència obligada per als amants de la bona taula. La guia, amb informació ampliada i revisada, reforça l’objectiu inicial dels seus impulsors: posar en valor la riquesa culinària de Catalunya i donar visibilitat a aquells professionals que contribueixen cada dia a mantenir-la viva.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto