Els dies 6 i 7 de juliol, el Mercat Municipal de Flix, a la Ribera d’Ebre, va acollir una nova edició de GastroFruitDolç, unes jornades de cuina dedicades a la pastisseria i la creativitat dolça, emmarcades dins del projecte “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia. L’activitat va posar el focus en la fruita dolça de temporada i l’ús de productes de proximitat com l’oli de la DOP Oli Terra Alta i l'arròs amb DOP del Delta de l'Ebre.
Durant dos dies, xefs i pastissers de renom com Miquel Guarro, Saray Ruiz, Oriol Balaguer o Vicent Guimerà van oferir masterclasses i demostracions, transformant la fruita del territori en postres innovadores i de gran nivell gastronòmic. També hi van participar figures com Eva Feliu, Pau Carranza, Oriol Rossell, Llorenç Peral, David del Campo i la jove pastissera Anna Campos. L’acte de cloenda va anar a càrrec del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya, Òscar Ordeig, que va subratllar el valor del producte local com a eix de desenvolupament rural. GastroFruitDolç, impulsat per l’Ajuntament de Flix, va néixer com a evolució del projecte GastroEbre i va demostrar que la cuina dolça també pot ser motor d’innovació i promoció agroalimentària. (Foto: DOP Oli Terra Alta).
La DOP Oli Terra Alta i la DOP Arròs del Delta de l'Ebre es promouen a GastroFruitDolç
7.07.2025