Els productes agroalimentaris catalans amb segell DOP i IGP van ser els grans protagonistes de les jornades culturals dedicades a Catalunya celebrades el passat 13 de juliol al Museum Europäischer Kulturen (Museu de les Cultures Europees) de Berlín. L’acte, organitzat per la Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya i l’Agència Catalana de Turisme, amb el suport de la Federació Catalana de DOP-IGP, va tenir com a objectiu difondre la riquesa cultural i gastronòmica catalana entre el públic alemany i internacional. La proposta gastronòmica es va articular en format de sopar a la fresca, amb l’assistència de més de 120 persones, en una vetllada que va combinar bon ambient, música i sabor català. El restaurant DO de Berlín va elaborar diferents plats amb productes representatius del territori, com la IGP Llonganissa de Vic, la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mongeta del Ganxet, la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, la IGP Gall del Penedès, la DOP Oli Les Garrigues, la DOP Oli Terra Alta, la DOP Siurana, la DOP Oli del Baix Ebre – Montsià i la DOP Oli de l’Empordà Aquesta acció es va desenvolupar en un dels espais museístics més importants d’Europa en l’àmbit de la cultura popular, i s’emmarca dins de les iniciatives per posicionar Catalunya com a referent internacional en cuina i cultura. (Foto: Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya)
La cuina catalana amb segell de qualitat al cor de Berlín
13.07.2025