ls estudiants del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han participat recentment en el taller “No tots els olis són iguals” de la DOP Siurana, una activitat formativa celebrada a les instal·lacions de l’Estació Enològica de Reus. El taller ha tingut com a objectiu aprofundir en el coneixement dels beneficis de l’oli d’oliva verge extra (OOVE). Aquesta sessió ha permès als futurs nutricionistes comprendre millor les diferències entre els diversos tipus d’olis existents al mercat, des del punt de vista nutricional, sensorial i gastronòmic. A través d’una part pràctica, els alumnes han pogut realitzar tastos guiats, identificar qualitats organolèptiques i conèixer els processos d’elaboració que garanteixen l’excel·lència dels olis amb Denominació d’Origen Protegida. La iniciativa forma part de les activitats que promouen el contacte directe amb productes agroalimentaris de qualitat i contribueix a formar professionals conscients de la importància de la nutrició basada en aliments saludables, sostenibles i vinculats al territori.
Estudiants del Grau en Nutrició de la URV descobreixen els secrets de l’oli de la DOP Siurana
15.04.2025