Els productes amb DOP protagonistes del XVIII Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya

9.05.2025

L’Escola Joviat de Manresa s’ha proclamat guanyadora del XVIII Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya, celebrat el 9 de maig a Manresa. El certamen, organitzat pel Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, va reunir estudiants de nou centres de formació professional d’arreu del país, en una jornada dedicada al talent emergent del sector gastronòmic. El repte culinari d’aquesta edició consistia en elaborar un plat amb productes de proximitat: un costelló de porc amb naps i un crumble de peres, utilitzant com a ingredients principals les peres amb Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida i els olis d’oliva verge extra de les cinc Denominacions d’Origen catalanes: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. El concurs va posar de manifest la importància del producte local i de qualitat en la formació dels futurs professionals de la cuina i la sala. L’acte va comptar amb la col·laboració de la Federació Catalana DOP-IGP i altres entitats del sector agroalimentari. (Fotografia: federació Catalana DOP-IGP)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto