Els olis d’oliva verge extra catalans conquereixen Mèxic amb una degustació de les cinc DOP

23.10.2025

En el marc de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, Prodeca i la Delegació del Govern de Catalunya a Mèxic van organitzar el passat dijous 23 d’octubre un tast d’olis d’oliva verge extra catalans a l’Espai Catalunya de la Delegació a Ciutat de Mèxic. L’acte va reunir una vintena de professionals del sector gastronòmic mexicà, entre ells sommeliers, xefs, prescriptors, representants d’hotels i restaurants, així com responsables de botigues especialitzades i retailers.

La jornada va permetre apropar a prescriptors i professionals mexicans la personalitat dels olis catalans i el seu vincle amb el territori, guiada per la sommelier Mirell Riviello, experta reconeguda en oli d’oliva. Els assistents van participar en una degustació sensorial dels productes emparats sota les cinc Denominacions d’Origen Protegides (DOP) catalanes: Siurana, Les Garrigues, Baix Ebre-Montsià, Terra Alta i Empordà. Durant la sessió, van descobrir la gran varietat d’aromes, textures i matisos que caracteritzen els olis catalans, fruit de la combinació única de paisatge, clima, varietats autòctones i saber fer tradicional. Cada DOP va presentar la seva identitat pròpia i la seva connexió amb la cuina mediterrània, mostrant la riquesa d’un producte que és emblema de la dieta mediterrània i símbol de la cultura gastronòmica catalana. 

Més informació: www.prodeca.cat

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informació Accepto