El passat 6 de juliol, els olis d’oliva verge extra catalans amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) van ser els grans protagonistes d’una activitat cultural i gastronòmica celebrada al Museum Europäischer Kulturen (Museu de les Cultures Europees) de Berlín, en el marc de les jornades European Cultural Days: Catalonia. L’acte va estar organitzat per Prodeca i la Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya, amb la col·laboració de la Federació Catalana DOP-IGP. L’activitat va oferir als assistents una experiència sensorial guiada per la sommelière Carmen Sánchez, que va permetre descobrir les particularitats organolèptiques de cinc olis amb segell de qualitat reconeguda: DOP Siurana, DOP Les Garrigues, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre – Montsià i DOP Oli de l’Empordà. Amb explicacions didàctiques i tastos comentats, l’experiència va despertar un gran interès entre el públic assistent, format per professionals del sector, representants institucionals i amants de la gastronomia. El punt final va ser un “pa amb tomàquet” col·lectiu, que va posar en valor la simplicitat i excel·lència dels productes catalans i va consolidar el vincle entre territori i cuina. L’activitat s’emmarca dins de les accions de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i va servir per projectar internacionalment la identitat gastronòmica catalana i reforçar el compromís del país amb la promoció dels seus productes agroalimentaris de qualitat. (Foto: Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya)
Els olis catalans amb DOP sedueixen Alemanya en una experiència sensorial
6.07.2025