El 12 d’octubre, Camarles (Baix Ebre) va acollir el I Concurs Nacional d’Arròs DOP Delta de l’Ebre, organitzat pel Consell Regulador de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre en el marc de La Ruta de la Sega. El certamen, que es va celebrar coincidint amb la cloenda d’aquesta ruta gastronòmica i festiva pels municipis deltaics, va ser un èxit de participació, amb 26 parelles de cuiners i cuineres d’arreu del país.
L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de la DOP Oli Baix Ebre-Montsià, la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya i Infosa (la sal del Delta) i entitats implicades en el projecte Herois del Rebost de Som Gastronomia, una iniciativa que reivindica els productes essencials del rebost català —com l’arròs, l’oli, el conill i la sal— en l’any en què Catalunya és reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Durant la jornada també es va poder tastar la recepta amb arròs del Delta de l’Ebre, de la cuinera i arrossera Lupe Tomàs en el marc del projecte Gastrosàvies, dedicat a preservar la memòria culinària tradicional.
El concurs, que vol convertir-se en una cita anual per recuperar i documentar receptes tradicionals d’arròs del Delta, va tenir un alt nivell gastronòmic i un final molt disputat, amb doble empat en el segon i tercer lloc. El premi al Millor Arròs del Delta de l’Ebre va ser per Joan Ferrer (Masdenverge) i Roger Reverté (Amposta).
Més informació: do-deltadelebre.com
El I Concurs Nacional d’Arròs DOP Delta de l’Ebre reividica els productes del rebost català
12.10.2025
