El passat 25 d’octubre, es van entregar els guradons del Concurs al Millor Pa de Pagès Català, organitzat pel Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català. Enguany, el guardó va reconéixer el Forn Sistaré de Reus, destacant-lo per l’excel·lència, l’autenticitat i la fidelitat a la tradició en l’elaboració del seu pa. La final, celebrada a Sant Vicenç dels Horts, va comptar amb un jurat presidit per l’alcalde, Miguel Comino, i integrat per professionals del sector i mestres forners de prestigi.
Els membres del jurat van ressaltar l’aroma intensa, l’equilibri, l’esponjositat de la molla i la crosta cruixent del pa de Sistaré, així com la seva capacitat de conservar-se fresc durant 24 hores, gràcies a una fermentació lenta i cocció en forn de solera refractària. Els germans Tomàs i Xavier Pàmies, cinquena generació al capdavant del forn, van recollir el premi i van posar en relleu la importància del treball en equip i l’escolta del client, factors que han fet possible mantenir un llegat familiar d’un valor incalculable. Els altres quatre forns finalistes van ser Forn Gil de Barcelona, Panarra de l’Hospitalet de Llobregat, Cal Moliné de Manresa i Forn Artesà L’Espurna de Berga.
El Forn Sistaré de Reus guardonat amb el millor Pa de Pagès català 2025
25.10.2025
